Vista Maris | by Welcome in

Zierikzee

In de omgeving: 14km

Zierikzee

Ben je op Schouwen-Duiveland, dan is Zierikzee nog zo’n plaatsje die je graag een bezoekje aan wilt doen. Het stadje is gevuld met historische straatjes en gebouwen en leent zich dan ook uiterst goed voor lange, natuur- en cultuurrijke wandelingen. Zierikzee is prachtig!

Natuur in Zierikzee

Door z’n ligging aan de Oosterschelde heeft Zierikzee veel mooie natuur te bieden. De stranden aan de zuidkust van Schouwen mag je natuurlijk niet missen. Wandel je langs de haven in de richting van de Oosterschelde, dan zie je ‘m al liggen: het Nationale Park. Een geweldig natuurgebied die perfect is om even op adem te komen. Neem je verrekijker mee, want er zijn genoeg bijzondere vogels te zien in dit gebied, zeker bij de karrenvelden barst het van de kustvogels. Wist je trouwens dat je, met een beetje geluk, bruinvissen kunt spotten in de Oosterschelde? Ook zeehonden zijn er te zien. Je kunt zelfs op zeehondensafari!

Zierikzee toren
Zeelandbrug

Bezienswaardigheden in Zierikzee

Zierikzee kent veel historie, en dat is te zien! De stad is sinds 1971 een beschermd stadsgezicht en kent veel monumenten. Niet te missen is de Sint Lievensmonstertoren, ook wel de Dikke Toren genoemd, met 62 meter de hoogste toren van de stad. De bouw van deze toren begon al in 1454. Je kunt ‘m beklimmen met een adembenemend uitzicht als beloning! Verder zijn de Zuidhavenpoort en Noordhavenpoort, allebei overblijfselen van wat ooit de stadspoort was, ook een belangrijk aangezicht voor de stad. Ook opvallend is de neoclassistische stijl van de Nieuwe Kerk en de historische gebouwen van het Stadhuis en Stadhuismuseum. Leuk om te weten: dit Stadhuismuseum wordt elk jaar in december omgebouwd tot het Huis van Sinterklaas, te gek om met kids heen te gaan!

 
 
  De Dikke Toren

  beklim de 62 meter hoge Sint Lievensmonstertoren met adembenemend uitzicht als beloning

  Nationaal Park Oosterschelde

  een geweldig natuurgebied waar je zelfs op zeehondensafari kan!

  Heerlijk uit eten

  voor verse vis rechtstreeks uit de Zeeuwse wateren ben je in Zierikzee op de juiste plek

 
 

Genieten in Zierikzee

Het mooie historische karakter van Zierikzee is om van te genieten, net als de vele restaurantjes en eetgelegenheden! Voor een goede pan mosselen of zeebaars vers en rechtstreeks uit de Zeeuwse wateren kun je in ieder geval op genoeg plekken terecht. Wat dacht je van Brasserie de Kaoie of Brasserie Maritime? Zin in hapje eten en een gezellige avond? Dan raden we graag Café de Gekroonde Suikerbiet aan.

 
Mosselen
 

Ontdek meer leuke plaatsen in de omgeving

Het eiland Tholen en de nabije omgeving is zeker de moeite waard is om te bezoeken, waarbij je deze plaatsen zeker niet over mag slaan. We vertellen je graag wat er allemaal te doen is!