Vista Maris | by Welcome in

Sint-Annaland

In de omgeving: 1km

Sint-Annaland

Welcome in… Sint-Annaland! Het dorp is gelegen in de gemeente Tholen en is bekend om zijn prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Het is een klein dorpje, maar ben je in de buurt, dan zou je er echt eens een kijkje moeten nemen!

Natuur in en om Sint-Annaland 

Geniet van de prachtige natuur in en om Sint-Annaland. Eén van de populairste attracties is het Nationaal Park Oosterschelde. Dit mooie gebied bestaat uit een uniek ecosysteem van slikken, schorren en wadden en biedt een geweldige plek om te wandelen, fietsen, vogels- en zelfs zeehonden te spotten. Meer zin in iets actiefs? Er zijn ook veel recreatiemogelijkheden in de buurt, zoals zeilen, wind- en kitesurfen.

 
Molen St Annaland
Natuur Sint Annaland

Cultuur en geschiedenis

Populair in Sint-Annaland zijn de historische molens. Er zijn er meerdere in het drop, waaronder de molen van Sint-Annaland. Een oudje, want hij dateert al uit de 18e eeuw. De molens zijn open voor bezoekers en bieden een uniek uitzicht over de omgeving. Ben je sowieso gek van cultuur en geschiedenis, dan is er in het Streekmuseum. Dit museum geeft een goed beeld van de rijke historie van het dorp en de regio, met een geinig kijkje in de cultuur en het dagelijks leven van de inwoners.

 
 
  Nationaal park Oosterschelde

  uniek ecosysteem van slikken, schorren en wadden en de plek om vogels- en zelfs zeehonden te spotten

  Zee & strand

  Zonnen op het strand van Sint-Annaland of duiken en snorkelen in de Oosterschelde

  Heerlijk uit eten

  genoeg restaurants in het pittoreske dorp om lekker te ontbijten, lunchen of dineren.

 
 

Wat te doen in Sint-Annaland?

Wanneer je dit dorpje bezoekt is het logisch dat je je afvraagt wat de populairste attracties zijn om te bezoeken in Sint-Annaland. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Eén ding is zeker, je hoeft je hier zeker niet te vervelen! Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Bezoek dan vooral het streekmuseum De Meestoof. Het is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Sint-Annaland. Er zijn enorm veel activiteiten die je buiten kunt doen. Maar, wat zijn de beste outdoor activiteiten in Sint-Annaland? Huur een Solex bij Solex Verhuur Tholen en verken op een duurzame manier de omgeving. Het biedt een aantal leuke arrangementen voor een gezellig dagje uit. Lekker toeteren op een ouderwetse Solex. Ben je opzoek naar wat meer ontspanning? Neem dan je strandtas mee en geniet van de zon met een heerlijk briesje op het strand van Sint-Annaland. Er zijn ook duik en snorkel mogelijkheden. Het is een van de stranden waarbij je er goed aan doet om zelf eten en drinken mee te nemen. Maar geen zorgen, wanneer je richting het dorp zelf loopt, zijn er natuurlijk wel diverse restaurantjes te vinden.

St Annaland
 
Strand
 

Restaurants

In het centrum van Sint-Annaland vind je vele restaurants om lekker te ontbijten, lunchen of dineren. Bezoek de nieuwe, en tegelijkertijd stokoude, trekpleister in het hart van Sint-Annaland: Heerlijckheid Havenzicht. Kom hier om te eten, drinken, slapen en/of ontmoeten. Er is een breed scala aan mogelijkheden. Van een goed bakje koffie, tot een smaakvol diner met heerlijke producten. Liefhebber van visgerechten? Neem dan een bezoekje aan Buutengaets! Het restaurant en clubhuis van WSV Sint-Annaland is gelegen in de jachthaven op het eiland Tholen. Natuurlijk staan er ook verrassende vleesgerechten op de kaart. Combineer je gerecht met een heerlijk drankje van de uitgebreide wijnkaart. Liever wat simpels? Je bent van harte welkom bij Brasserie De Deu-Braek om op het terras te genieten van de zon met een heerlijke lunch en een drankje.

 

Ontdek meer leuke plaatsen in de omgeving

Het eiland Tholen is zeker de moeite waard is om te bezoeken, waarbij je deze plaatsen zeker niet over mag slaan. We vertellen je graag wat er allemaal te doen is!